Tulia Kikoys, webwinkel met webwinkel opslag bij Drive In Box

Betoverd geraakt door de kleuren van Afrika, richtten wij, Margreet Pot en Eefje van Vlimmeren, in het voorjaar van 2013 Tulia op. We werkten allebei geruime tijd in Kenia en daar, waar zwart en wit elkaar ontmoette, vriendschappen werden gesloten en er op kleine schaal hoopvolle en duurzame ontwikkelingen plaatsvonden, zagen wij de uitdaging om terug in Nederland met Afrika verbonden te blijven.

Met de online verkoop van traditionele Afrikaanse doeken willen wij de Nederlander kennis laten maken met Oost-Afrika en proberen wij tegelijkertijd inkomsten te genereren voor de stichting ‘Kenya na Tulia’, die startende ondernemers in Kenia ondersteunt. Wij verkopen originele Kikoys, Kangas en (Masaai) Shukas. De Kikoy en de Kanga zijn afgeleid van het werkwoord ku-kanga uit het Kiswahili wat ´om je heen slaan’  of ‘draperen´ betekent. Hoewel de doeken via mannelijke handelslieden in Oost-Afrika geïntroduceerd werden, zijn het nu de vrouwen in Kenia en Tanzania, die Kikoys en Kangas gebruiken als omslagdoek. Tegenwoordig worden deze kleurrijke doeken gebruikt als strand- en omslagdoeken en zijn ze in menig interieur te vinden. Inmiddels hebben we onze collectie uitgebreid met andere klassieke omslagdoeken, Kitenges en bijpassende sieraden uit Kenia.

Wij werken samen met leveranciers in Kenia en doen zaken op grond van gelijkwaardigheid. Wij vinden dat eerlijke handel drijven het land helpt zich te ontwikkelen. Onze doeken worden in Mombasa en Ukunda ingekocht. 20% van de aanschafprijs van elk artikel gaat naar de Tulia foundation. Met de aanschaf van een artikel uit onze webwinkel ondersteunt iedere klant automatisch een ondernemer in Kenia.

In Nederland maken we gebruik van de Drive in Box omdat we naast dit maatschappelijk verantwoord ondernemen fulltime werken. Het contract dat we afsloten met de Drive in Box is voor ons ook daarom een uitkomst. De mensen van Drive in Box nemen ons veel werk uit handen zodat wij onze tijd kunnen besteden aan het vernieuwen van onze collectie, PR werkzaamheden en de dankbare werkzaamheden voor de ‘Kenya na Tulia’ foundation. Met de professionele en efficiënte werkhouding van Drive in Box hebben wij een zakenpartner gevonden, die wij vol overtuiging bij iedere webwinkel eigenaar aanraden.

Weten wat wij voor uw webwinkel kunnen betekenen? Vraag vrijblijvend een offerte aan via het formulier of bel ons op 050-8200482.

Vraag meer informatie aan!